• Retroscent Virtuele Droomvlucht
Geurbeleving in de Virtuele Droomvlucht
Virtuele Droomvlucht
Virtuele Droomvlucht
Hoe werkt geurbeleving in de
Virtuele Droomvlucht  van de Efteling?

Vanaf voorjaar 2018 is één van de topattracties in de Efteling, Droomvlucht, toegankelijk voor bezoekers met een beperking dankzij de Virtuele Droomvlucht. Dit omdat de originele Droomvlucht de enige grote attractie is in de Efteling die vanwege veiligheidsredenen niet te bezoeken is als men een beperking heeft. Het idee van de Virtuele Droomvlucht komt van een medewerker van de Efteling die zichzelf afvroeg waarom er nog geen alternatief was voor Droomvlucht. Hij werkte zijn idee uit tot de Virtuele Droomvlucht waarmee bezoekers met een beperking via virtual reality samen met familie en vrienden de Droomvlucht kunnen beleven. Dit alles door de zintuigen zien, voelen, horen en ruiken te prikkelen.

Speciaal voor de Virtuele Droomvlucht heeft Retroscent de geurbeleving mogen verzorgen. Naast onze standaard geurmachines ontwikkelen wij, met onze jarenlange ervaring in de proces- en regeltechniek, op maat gemaakte oplossingen die volledig onzichtbaar te integreren zijn.

De Virtuele Droomvlucht hebben we voorzien van drie geuren namelijk, een mix van bloemen, stoffige grond en vochtig bos. Tijdens de Virtuele Droomvlucht ‘ride’ wordt op getimede momenten één van de geuren via een pneumatisch systeem door verneveling de ruimte in geblazen. Alleen door verneveling kan een geur volledig optimaal worden verspreid. Om dit te realiseren hebben we ons gepatenteerde koudvernevelingssysteem gebruikt waarbij de geurolie vanuit een geurcartridge in zijn geheel aërosol wordt gemaakt zodat er geen verlies is van geurstoffen.

Het geursysteem in de Virtuele Droomvlucht heeft een zeer nauwkeurig regelbare vernevelingspomp en is geluidsarm. De combinatie van verneveling en het actief verspreiden van 100% natuurgetrouwe geuren maakt onze oplossing uniek en behoort deze tot de beste in de wereld!

De Efteling heeft, naast de geuroplossing, hoge kwaliteitseisen gesteld aan de geuren. Al onze geuren zijn opgebouwd uit allergie vriendelijke stoffen en zijn daardoor veilig in gebruik voor de bezoekers van de Virtuele Droomvlucht en het milieu.

De komende 10 jaar zorgt Retroscent persoonlijk voor het onderhoud aan het systeem en de vervanging van de geurcartridges. Op deze wijze garanderen wij samen met de Efteling voor 100% geurbeleving aan alle bezoekers van de Virtuele Droomvlucht!

Droomvlucht - De Efteling

Geurbeleving geeft een bewezen resultaat
Retroscent - Verhoogde klanttevredenheid

Verhoogde klanttevredenheid

Retroscent - Geurbeleving

Optimale attractiebeleving

Wat maakt de RetroScent geuroplossingen zo uniek?
Apparaten

 Allergie vriendelijke stoffen  100% natuurgetrouwe geuren Veilig in gebruik voor u en het milieu

Efteling

Wilt u uw bedrijf voorzien van geurbeleving?

Vul het formulier vraag een gratis* proefplaatsing aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Virtuele Droomvlucht

* Een proefplaatsing heeft u al vanaf € 49. Wij verrekenen de proefplaatsing met uw eerste klantfactuur.